Ecologische verantwoordelijkheid. Leefruimtes behouden.
Bij elk nieuw keukenmeubel dat we produceren, bij elke keuken die onze fabriek verlaat, nemen we onze verantwoordelijkheid om het voordeel voor de gebruiker zo groot mogelijk te maken, terwijl we de impact op de aarde zo laag mogelijk houden. Dat is de reden waarom we zorgvuldig en intelligent omgaan met grondstoffen, waarom we met groene energie werken en die efficiënt gebruiken, we onze processen voortdurend opnieuw analyseren om uitstoot en afval te verminderen.
Zelfs schone energie moet zo spaarzaam mogelijk worden gebruikt. Om te achterhalen welke aanpassingen we kunnen doen om het verbruik verder terug te dringen, voeren we regelmatig energie-audits uit waarbij we op zoek gaan naar nog meer besparingsmogelijkheden. Dit heeft de afgelopen 10 jaar al geresulteerd in een energiebesparing van 20%.
Wij produceren al jaren onze eigen warmte uit houtsnippers en houtresten uit de fabriek, en daar zijn we bijzonder trots op. Zo zijn we in onze fabriek grotendeels onafhankelijk van fossiele brandstoffen zoals gas of olie.
Zowel in de fabriek en op onze kantoren leveren wij een bijdrage aan de bescherming van het milieu. Door bijvoorbeeld strikte afvalscheiding en het gebruik van duurzame, biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Ons bedrijf sorteert 20 verschillende soorten afval en reststoffen. De recyclebare materialen worden ingezameld voor hergebruik.
Wij steken veel energie in groene energie.
Producten optimaliseren.
Aan het einde van een lang keukenleven zorgen we ervoor dat onze keukenmeubelen gemakkelijk demonteerbaar zijn en dat de materialen die overblijven gesorteerd en op de juiste manier afgevoerd kunnen worden, of nog beter, gerecycled kunnen worden.
Zowel in de fabriek en op onze kantoren leveren wij een bijdrage aan de bescherming van het milieu. Door bijvoorbeeld strikte afvalscheiding en het gebruik van duurzame, biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. De recyclebare materialen worden ingezameld voor hergebruik.
Onze auto’s worden stapsgewijs vervangen door exemplaren met hybride motoren en wij trainen onze chauffeurs, zodat zij met hun rijgedrag minder brandstof verbruiken. De routes worden steeds zo efficiënt mogelijk gepland en wij doen er alles aan om lege ritten te vermijden en de ruimte zo slim mogelijk te benutten ten gunste van kwaliteit en duurzaamheid.
Het 100% gerecycled golfkarton dat we gebruiken, dat achteraf ook weer gerecycled kan worden wordt met computergestuurde machines op maat gemaakt voor elke kastgrootte en dat levert een besparing op van 18 % minder verpakkingsmateriaal.
Kwaliteit en design zijn de zichtbare en tastbare onderdelen van onze keukens, maar het zijn vaak de onderdelen die onzichtbaar zijn, die cruciaal zijn voor duurzaamheid. Wij gaan verspilling tegen met behulp van geavanceerde, software gestuurde afvaloptimalisatie en van robot gestuurde opslag van restmateriaal voor de recycling.
Al het hout dat wij in onze keukenmeubelen verwerken, dat niet direct toegepast kan worden en tenminste 1,08 m² groot is, wordt naar een robot gestuurd en geautomatiseerd magazijn gebracht. Vervolgens wordt dit restmateriaal dan later in verloop van het productieproces toegepast. Dit garandeert een zo efficiënt mogelijk gebruik van al het hout dat wij gebruiken.
Keukenmeubelen maken is nog niet mogelijk zonder milieubelastende stoffen. Maar door gebruik te maken van moderne lasertechnologie kunnen we al grotendeels zonder conventionele lijmen werken. We gebruiken steeds vaker minder schadelijke stoffen, en verminderen de gebruikte hoeveelheden.
Wij laten ons regelmatig auditen en certificeren door neutrale en erkende instanties op het naleven van strenge milieunormen bij onze productontwikkeling, productie en materiaalkeuze.
Omdat we milieubewust zijn, gedragen we ons klimaatneutraal.
SieMatic in Oosterhout zorgt voor een strak georganiseerd proces van schets tot aan de oplevering.
Krijg persoonlijk advies.